Přestaňte všem otravovat život negativitou

V našich životech je mnoho dobrého, v práci se však obvykle soustředíme na věci negativní a neproduktivní. Místo přemýšlení nad tím, co by pro naši firmu bylo dobré, se zaobíráme jen negativními věcmi. Existují šéfové, kteří rádi říkají novým věcem ne. A to může být trochu ubíjející. Když pak takový šéf jednou, vzácně, řekne: „Ano, to zní jako skvělý nápad!“, je to pořádná vzpruha.

Ilustrační snímek

Začněte otáčet negativní v pozitivní

Proč se tak rádi soustřeďujeme na věci, které nefungují dobře? Možná je to naše cesta, jak svým nadřízeným dokazujeme, že neustále hledáme, jak věci zlepšit a opravit. Možná je zde i lepší cesta. Můžeme – a měli bychom – totiž prosazovat pozitivní věci.

Správní šéfové jsou jako svěží vánek

Autor článku na webu management-issues.com si vzpomíná, že měl i skvělé šéfy. Takové, kteří byli otevřeni novým věcem a rádi se na věci dívali z nových perspektiv. Šéfy, kteří na svých podřízených oceňovali to dobré. Autor, který pracuje jako manažer kreativní produkce ve velké společnosti působící v zábavním průmyslu, nám připomíná, že zábava a pozitivní přístup má v našich životech svou roli.

Ve svých lidech byste měli hledat to dobré. Měli byste je chválit a oceňovat. Jeden z šéfů, které autor měl, mu řekl, že nejlepší využití pro kufřík je oběd. Tak proč vlastně mít kufřík? Abyste své sousedy zmátli a přiměli je domnívat se, jak důležití jste! Byl to vtip, ale něco na tom je. Zábavu lidé často postrádají. I vývojáři si mohou užít legraci během vynalézaní nových věcí.

Máme možná 40 nebo 50 let produktivní práce. Tento čas můžeme strávit tím, že budeme ostatní otravovat a rozčilovat. Mnohem lepší je však tento čas strávit tak, aby se lidé v našem okolí cítili chtění, produktivní a oceňovaní.

-jk-

Zdroj: Management Issues - britský portál s novinkami, analýzami a názory z oblasti managementu
Zobrazit přehled článků ze zdroje Management Issues