Neztrácíte nejlepší roky života? Najděte konečně svou vysněnou práci

Ilustrační snímek

Najít si dokonalou práci je výzva, která v našich životech dlouho přetrvává. Možná že ani vy nejste v té své úplně spokojeni a plně využiti.

Článek publikovaný Brianem Tracym, slavným motivačním řečníkem a obchodníkem, nám říká, kdy je dobré opustit současnou práci a zkusit si něco jiného. Potřebujete práci, ve které využijete své přirozené schopnosti a talent. Práce by vám také měla přinášet radost a uspokojení.

1) Popřemýšlejte o tom, co vás inspiruje a baví

Než se rozhodnete, popřemýšlejte trochu sami o sobě. Co si užíváte? V čem jste dobří? Rozhodněte se, co by vás skutečně upřímně bavilo.

2) Informací není nikdy dost, zjišťujte

Domluvte si neformální schůzky spojené například s kávou s potenciálními zaměstnavateli. Setkávejte se s lidmi z odvětví, které by vám mohlo vyhovovat. Zjistěte toho co nejvíc. Soustřeďte se na všechny aspekty, které dané odvětví má.

Další výhoda, kterou takto získáte, je okruh lidí, kteří zároveň budou cennými kontakty, když se pro dané odvětví rozhodnete. Oslovujte lidi na síti LinkedIn, kde snadno naleznete odborníky z vybraného odvětví.

3) Dělejte novou práci naplno a co nejlépe

Když jste si už dostatečně ujasnili, o co v dané práci jde, pak se jí zcela oddejte a pusťte se do toho s vervou.

Pokud je nová práce pro vás tou správnou, brzy se o tom přesvědčíte. Pokud tomu tak není, vypluje to napovrch o to dříve. Potom je na čase hledat dál. Když do toho, co děláte, dáte všechnu svou energii, rychle poznáte, zda je nová práce pro vás dobrá, nebo zda vám tak úplně nevyhovuje.

-jk-

Zdroj: BrianTracy.com - blog předního světového odborníka na rozvoj lidského potenciálu a osobní efektivity
Zobrazit přehled článků ze zdroje BrianTracy.com