Kdo neskáče, není kolega

Firmy hledají stále nové způsoby, jak stmelovat své týmy a zlepšovat morálku zaměstnanců. Nejrůznější cvičení pro prohloubení důvěry mezi kolegy, motokáry nebo paintball už vyzkoušeli skoro všichni. Co ale jiného? Dnes pro vás máme inspiraci z Velké Británie. Tam jsou jedním z nejnovějších trendů v oblasti zábavy dospělých trampolíny. Kolegové si prostě jdou společně zaskákat.

Ilustrační snímek

Zatímco ještě v roce 2014 bylo v Británii pouze jedno trampolínové centrum, dnes je jich 96 a dalších 20 se staví, informoval list The Guardian. Vznikají celé trampolínové parky, často v bývalých skladech či průmyslových areálech, o rozloze až 5 000 metrů čtverečních. Trampolíny v nich nestojí jen na zemi, ale jsou umístěny i na stěnách, a kromě skákání se na nich hraje i volejbal a další míčové hry.

Trampolínové šílenství

Majitelé trampolínových center potvrzují, že jde o velký podnikatelský úspěch. Centrum Oxygen v západním Londýně je například ziskové již od prvního dne a získalo zpět veškeré vstupní náklady hned první rok. Čtyři centra společnosti Gravity Trampoline Parks napříč zemí navštíví 10 tisíc lidí týdně. Je sice otázkou, zda se stále rostoucí počet center uživí i do budoucna, zatím však především v době prázdnin bojují firemní týmy o místo s dětmi. Neodradí je ani zvýšené riziko úrazů.

Trampolínová centra vznikla původně v USA. První park byl otevřen v Las Vegas v roce 2004. Jmenuje se Sky Zone a aktuálně vydělává 240 milionů dolarů ročně.

Pro ukázku se podívejte na reklamní video společnosti Gravity Trampoline Parks:

Zdroj: www.gravity-uk.com

-kk-

Zdroj: The Guardian - portál britského deníku The Guardian
Zobrazit přehled článků ze zdroje The Guardian