Je dnešní svět nakloněn introvertům? 4 důvody, proč by měl

Pokud byste si mohli vybrat, najali byste raději extroverta, nebo introverta? Měli byste vědět, že někteří z nejobdivovanějších lídrů jsou nebo byli introverti. Lincoln, Einstein, Gates, Buffett nebo Steven Spielberg… ale proč vlastně?

Ilustrační snímek

Naneštěstí se mnoho lidí stále domnívá, že extroverti jsou lepší lídři. Pravdou však je, že introverti rozhodně mají co nabídnout. Jako podnikatelé jsou známí svým zápalem a soustředěním – jsou skvělí vynálezci. Zde jsou 4 důvody toho, proč introverti mohou být těmi nejúspěšnějšími. Zformuloval je web addicted2success.com.

1. Introverti potřebují hodně času k přemýšlení

Introverti upřednostňují čas o samotě. Je to tak, že čerpání energie z času stráveného o samotě je samotnou esencí introverze. A právě díky tomu mohou introverti přijít na skvělé myšlenky. Mohou vyřešit na první pohled neřešitelné problémy.

2. Introverti jsou dobří v řízení nejistoty

Jak to? Je to jejich přirozenost. Introverti si typicky nový nápad na byznys pečlivě zanalyzují a vnitřně promyslí před tím, než se do toho dají. jakmile pak začnou, nemůže je už nic zastavit. Jdou dál a dál, protože vědí, že jdou správným směrem.

3. Jsou dobří posluchači

Učíme se posloucháním, ne mluvením. Musíte poslouchat své zákazníky, zaměstnance a obchodní partnery. Když umíte naslouchat, dost možná se vyvarujete drahým přešlapům.

4. Jsou klidní a rozvážní

Extroverti mají tendenci ztrácet kontrolu. Introverti jsou naopak obvykle klidní a uvážliví. Toto jejich založení a styl dokáže zázraky, když si někde potřebujete získat důvěru. Také díky tomu můžete snadněji vyřešit napjaté situace. To je užitečné hlavně tehdy, když zakládáte novou společnost.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success