Baví vás nakupovat? Plnit si sny je lepší

Ilustrační snímek

Společnost i politici nám tvrdí, že čím více konzumujeme a nakupujeme, tím jsme šťastnější. Potěšení z nákupu například nových módních bot však vydrží jen pár dnů. Koupě něčeho nového nás učiní šťastnějšími jen na krátkou dobu, ale ne dlouhodobě. Zde jsou hlavní důvody, proč nakupováním oddalujete svůj vlastní úspěch podle webu addicted2success.com.

1. Při nakupování se nesoustředíte na to, co je pro vás důležité

Ať už je účel a smysl, který v životě spatřujete, jakýkoli, nakupování vás jen rozptyluje. Raději ve své mysli uvolněte místo pro důležitější věci, než je nákup nových věcí. Jistě máte i jiné sny.

2. Máte méně času

Úspěch si vyžaduje hodně času. Nakupování možná vypadá jako rychlá záležitost, ale ve skutečnosti vám zabere nějaký čas. Zkoušíte si třeba oblečení, vracíte vadné zboží, snažíte se najít místo na zaparkování v nekonečných řadách aut, jíte v nákupním centru… Proč zmiňujeme jídlo? Protože spoustu času ztratíte i tím, že se najíte ve fast foodu, kde je jídlo plné prázdných cukrů. A když pak dorazíte domů, budete stejně vyčerpaní a hladoví.

3. Vyhazujete peníze

Penězi si kupujeme čas. Peníze nám umožňují méně pracovat a věnovat více času našim skutečným ambicím a cílům. Nakupování však peníze odvede pryč a přinese nám jen nové, nepotřebné věci. To se stává, protože nákupní centra jsou navržena tak, aby využívala našich impulzivních nákupů a potřeb.

4. Příliš mnoho věcí přeplní váš dům

Nakupování vám nakonec zanese domov zbytečnostmi. Takový domov vás pak bude stresovat a zbytečnostmi se zaplní i vaše mysl.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success