3 důkazy vaší neschopnosti plánovat čas

Zvládat řídit svůj vlastní čas je zcela zásadní dovednost. Mnoho lidí nepřikládá času tolik důležitosti, kolik by si zasloužil, až se jejich problém s časem stane chronickým a jim nezbude nic jiného, než jej začít urgentně řešit. Pokud promeškáváte důležité termíny a navíc se neustále cítíte mentálně vyčerpaní, pomůže vám lepší plánování a delegování. Jak poznáte, že máte problém s time managementem?

Ilustrační snímek

1. Žijete ve spěchu

Máte pocit, že jste neustále ve spěchu a nikdy nestíháte? Skáčete z jednoho úkolu na druhý bez jakékoli přestávky? Pokud nemáte čas sednout si ani na 10 minut, opravdu je třeba začít konat.

Začněte své dny lépe plánovat. Zapište si do kalendáře úkoly, které musíte bezpodmínečně splnit daný den a vyblokujte si na jejich splnění dostatek času. Potom se zamyslete nad tím, jak co nejlépe využít zbývající čas. Rozhodněte se, co na vašem seznamu úkolů má jakou prioritu a pak čas zaplňte těmi důležitými úkoly, radí nám web addicted2success.com.

2. Ostatní vás zahrnují kritikou

Někdy to trochu bolí, protože tohle nikdo neslyší rád. Jak často vám lidé říkají „ty jsi pořád vystresovaný“ nebo „stále chodíš pozdě“? Někdy si ostatní všimnou našich problémů mnohem dříve než my sami.

3. Příliš často se vymlouváte

Ano, plánování zabere nějaký čas. Když však máte plán, ušetříte nakonec více času, než když jej nemáte. Nerozplánujte si však více než 75 % svého času, protože něco se vždy naskytne samo od sebe. A pokud ani tak nemůžete s ničím pohnout, je na čase začít více delegovat.

Dobrým začátkem je také identifikovat aktivity, které vám kradou čas. Pak se zkuste zamyslet nad tím, jak se jich zbavit.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success