Využijte svého hlasu k překonání těžkých období

Ilustrační snímek

Vše, co řeknete - každé slovo které vyslovíte, každý projev vašeho hlasu - definuje to, kdo jste, co cítíte a jak uvažujete. Dokážete-li mluvit nahlas a vyjádřit své city, pomůže vám to uvolnit napětí, dát průchod emocím, ale také sdílet důležité informace a zbavit se starostí. Vaše vlastní myšlenky by vás jinak mohly zahltit a spolknout, nebo by se nahromadily a vyústily ve výbuch agresivity. Mluvit nahlas, když jste sami, vám může v těžkých časech opravdu pomoci, tvrdí článek na webu management-issues.com.

Promluvte nahlas

Dáte-li svým myšlenkám průchod ve formě hlasitého projevu, pomůže vám to zbavit se nahromaděných emocí, a vypořádat se tak s určitými situacemi a událostmi. Když se s něčím chcete vyrovnat a smířit, zkuste o tom chvilku mluvit. Promluvte se tak složitými problémy a dospějte ke správnému řešení. Mluvte nahlas o lidech, kteří vás rozzlobili nebo zneužili a uklidněte se tak. Smíření se s daným stavem a s tím, co se stalo, pro vás bude mnohem snadnější.

Terapeutický účinek hlasového projevu

Některé části básní či prózy mohou být, pokud je recitujete s patřičným zápalem, neskutečně účinné co se ovlivnění vaší nálady týče. Představte si danou situaci, vžijte se do ní a promluvte. Recitujte řádky o kráse života a světa, vyjádřete pozitivní emoce a i vaše nálada se jako zázrakem zlepší. A stejně tak, i když čelíte obtížné situaci nebo velké výzvě, vyjádřete své pochyby a negativní myšlenky nahlas, když jste někde sami. Když pak dojde na lámání chleba při skutečné konfrontaci, budete mnohem klidnější. Váš hlas dokáže zlepšit vaši náladu a povzbudit vás. Poznejte, jak přínosný může být a zkuste si tyto techniky – možná že jich nakonec budete využívat pravidelně.

-jk-

Zdroj: Management Issues - britský portál s novinkami, analýzami a názory z oblasti managementu
Zobrazit přehled článků ze zdroje Management Issues