Rady instalatéra: Jak se dostat na vrchol

Ilustrační snímek

Cílem podnikatele by neměly být peníze, ale touha být tím nejlepším. Chtějte se dostat mezi ty nejlepší, až na vrchol. Ať už podnikáte v jakékoli oblasti, vaše vize musí být odvážná. Buďte odvážní i vy sami a stanovte si za cíl úspěch založený na vašich znalostech a dovednostech. Vaše vědomosti, schopnosti a tvrdá práce musí být pevnými základy, na kterých budete moci úspěch vybudovat. Musíte cítit potřebu být skutečně výjimečnými, plně se oddat naplňování potřeb zákazníků. Budujte si reputaci spolehlivého a čestného obchodního partnera. A buďte konzistentní, pokud jde o kvalitu vašich produktů a služeb.

To je první z tipů Charlieho Mullinse, výkonného šéfa úspěšné společnosti Pimlico Plumbers, která poskytuje služby v oboru údržby domácností. Tento zkušený profesionál připravil několik důležitých tipů určených nováčkům ve světě podnikání pro web businesshelper.co.uk. Podívejte se na další a uvidíte, že rady od instalatéra se mohou hodit i v ostatních oborech.

Žádejte o zpětnou vazbu

Vždy se snažte zjistit, jaké jsou aktuální potřeby vašich zákazníků. Ptejte se na aspirace také svých kolegů a zaměstnanců. Jinak budete jako manažeři slabí a nevidoucí. Úspěch by pak byl jen věcí náhody. Se zpětnou vazbou vždy přesně víte, co se děje a můžete tak řídit svůj byznys efektivně.

Nechte si poradit

Kdykoliv něco nevíte, zeptejte se expertů, kteří se kolem vás pohybují. Ať už jsou to vaši (potenciální) dodavatelé nebo zákazníci... Využijte všech lidí, které znáte a všech zdrojů informací, které jsou vám k dispozici.

Ke vzdělání nepotřebujete univerzitu

Diplom z univerzity není vždy nezbytný. Dnes mnoho firem nabízí rozvojové programy, kde získáte dobré mentory. S kvalitním mentorem se můžete rozvíjet stejně dobře, jako kdybyste naslouchali váženému profesorovi. Vždy můžete začít dole a propracovat se nahoru. Zapojte se do školení, které firma, pro kterou nyní pracujete, nabízí. Postupně přibírejte více a více zodpovědnosti. Zkušenosti, které získáte praxí, vám umožní skutečně poznat byznys. Následně můžete tyto znalosti využít pro vlastní podnikání.

Pečlivě si vybírejte dodavatele

Vyvarujte se těch nespolehlivých. Když se objeví varovné signály, skončete spolupráci. Když vás totiž nechá dodavatel na holičkách, vy zklamete své zákazníky. A vaše těžce získaná dobrá pověst se může v mžiku ztratit.

-jk-

Zdroj: Business Helper - britský web pro malé a začínající podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Business Helper