Nová kniha Jacka Welche: MBA reálného života

Ilustrační snímek

Více než po deseti letech od vydání bestsellerů Straight from the Gut (Rovnou k věci) a Winning (Cesta k vítězství), které vyšly i v češtině v nakladatelství Pragma, právě vycházínová kniha Jacka Welche a jeho manželky Suzy s názvem The Real-Life MBA.

Po pravdě jsme nechtěli psát další knihu. Cesta k vítězství byla a stále je velmi úspěšná. Nemohli jsme ale přehlížet to, že svět se od té doby změnil. Je mnohem rychlejší, digitálnější, globálnější a byznys je ještě těžší,“ vysvětlují autoři v rozhovoru pro server Management Today. Kniha je podle nich určena všem, kteří chtějí zvládnout výzvy dnešního a budoucího byznysu, vytvářet úspěšné strategie, vést druhé a dosáhnout úspěšné kariéry.

Škola nenaučí pracovat s lidmi

Jack Welch byl dlouholetým generálním ředitelem společnosti General Electric (1981-2001). Je držitelem mnoha ocenění včetně Manažera století od časopisu Fortune z roku 1999. Po odchodu z General Electric začal publikovat knihy, sdílet své zkušenosti v médiích a na univerzitách. Dále se věnoval rozvoji lídrů v předních světových firmách a v roce 2010 založil vlastní obchodní školu Jack Welch Management Institute na Strayer University ve státě Virginia, která nabízí online studium MBA.

Se čtenáři své nové knihy se rozhodl podělit o to, co je nenaučí žádná škola, teorie nebo koncept, ale reálný život v byznysu. Píše například o tom, co dělat, když vaše strategie jsou zastaralé už v době spuštění, když jste ze své práce vyčerpaní, štve vás šéf, vaše kariéra se nikam nehýbe nebo váš tým nefunguje podle vašich představ. „Vše je to o dobrých lidech. O tom, jak je vybírat, motivovat, informovat je, jak si vedou, dávat jejich práci smysl a význam,“ shrnul Jack Welch.

Knihy:

(angličtina)

WELCH, Jack, BYRNE, John A.: Jack: Straight from the Gut. New York: Warner Business Books, 2003. 496 s.

WELCH, Jack – WELCH, Suzy: Winning. New York: HarperBusiness, 2005. 384 s.

WELCH, Jack – WELCH, Suzy: The Real-Life MBA: Your No-BS Guide to Winning the Game, Building a Team, and Growing Your Career. New York: HarperBusiness, 2015. 256 s.

(čeština)

WELCH, Jack, BYRNE, John A.: Rovnou k věci. Praha: Pragma, 2006. 494 s.

WELCH, Jack – WELCH, Suzy: Cesta k vítězství. Praha: Pragma, 2005, 371 s.

-kk-

Zdroj: Management Today - portál britského manažerského magazínu
Zobrazit přehled článků ze zdroje Management Today