Může introvert uspět v komunikačním odvětví?

Většina lidí si myslí, že lidé s introvertní povahou se nehodí do komunikačních odvětví. Introvertům sice nemusí být příjemné hovořit na veřejnosti nebo před větší skupinou lidí, naopak ale mohou přinést firmě to, co chybí lidem s výřečnější povahou. Máte spíš introvertní povahu, a přesto pracujete v oboru komunikace nebo ve své práci musíte často vyjednávat s lidmi? Prdaily.com přinesl praktické rady, jak uspět v extrovertním světě.

1) Choďte na procházky

Introvertům se často stává, že jim společnost ostatních lidí ubírá energii. Chcete-li tedy získat energii zpět, choďte sami na procházky tak často, jak je to možné. Během těchto procházek si pročistíte hlavu a navíc vás může napadnout spousta nových myšlenek a nápadů.

2) Udělejte si čas sami pro sebe

Pokud máte náročný týden plný setkávání s lidmi a navazování vztahů, nezapomeňte si udělat nějaký čas pouze sami pro sebe. Dočerpáte tak energii a budete připraveni na další schůzky.

3) Orientujte se v pop kultuře

Máte-li před schůzkami s ostatními pocity úzkosti a bojíte se, že nebude vědět, o čem mluvit, snažte se orientovat v tom, co právě „letí“. Když bude komunikace váznout, můžete zavést rozhovor o současných filmech, seriálech nebo hudbě. Je velice pravděpodobné, že se vaše téma setká s odezvou.

4) Vytvářejte vztahy

Introverti se většinou necítí dobře ve velkých skupinách. Vztahy se ale navazují daleko lépe ve dvou. Snažte se tedy poznávat lidi, kteří se kolem vás v práci pohybují, a pečujte o vztahy, které jste s nimi uzavřeli. Jakmile poznáte své okolí, budete se cítit uvolněněji. Na ostatní pak možná budete působit dokonce jako extrovert.

Další praktické tipy pro introverty najdete v článcích:

Praktická lekce konverzace pro introverty

Návod na přežití pro introverty: Společenské události

Být introvert není hendikep

-ka-

Zdroj: Ragan's PR Daily - denní zprávy, doporučení a názory z oboru PR, marketingu, sociálních sítí a médií
Zobrazit přehled článků ze zdroje Ragan's PR Daily