Leadership na pochodu

Ilustrační snímek

Každý manažer by měl umět mobilizovat a angažovat své podřízené. Musíte vědět, jak přimět ostatní k tomu, aby pro dosažení vašich cílů vynaložili veškeré své úsilí. Kde začít? Musíte upřímně zhodnotit, jak vás nyní vaši podřízení vnímají, tvrdí web leadershipnow.com.

Mobilizujte své zaměstnance

V ostatních nevzbuzuje odhodlání a pocit zodpovědnosti jen pozice manažera sama o sobě. Nezbytné je, aby byl každý v týmu přesvědčen, že cíle jsou realistické, že jich lze dosáhnout. Také je důležité, aby si každý uvědomil, že po dosažení cíle bude odměněn. Tyto dvě podmínky jsou zkrátka a dobře nutné pro to, aby každý přispěl všemi svými silami k vašemu společnému úsilí. Dále musíte zapojit umění leadershipu. Musíte být vidět a využívat každé šance, jak ukázat svou vášeň pro dosažení stanovených cílů. Ukažte, jak hluboce o jejich splnění usilujete.

Nové možnosti, jak dostat zaměstnance na svou stranu

Pravidelné blogování a moderní interní média jsou mezi manažery dnes populární. Stejně tak publikace určené zaměstnancům, intranet a videokonference, to všechno jsou technologie, které vám umožní buď řádně a důkladně informovat zaměstnance, nebo třeba také od nich získat okamžitou zpětnou vazbu díky komunikaci v reálném čase. Tyto prostředky vám navíc umožňují opakovat vaše základní sdělení, což je nezbytné proto, aby se nějak projevilo a ovlivnilo pracovní sílu vaší organizace.

Osobní setkání

Dejte najevo, že jste přístupní a komunikativní. Když hovoříte, podpořte každé své vyjádření gestem. Hlavní body podpořte velkými pohyby celého těla. Setkávejte se svými zaměstnanci tváří v tvář, abyste své sdělení šířili hlasitě a konzistentně. Srozumitelně vyjádřete, co chcete. Odpovězte na všechny obavy, které zaměstnanci mohou mít a na které se vás zeptají. Osobní setkání vám dává příležitost slyšet názory na různá témata takové, jaké jsou, nefiltrované. Na některé špatné novinky můžete hned zareagovat a nevzniknou tak žádné fámy, které by se vám vymykaly z rukou. Navštivte také porady, na nichž se setkávají lidé o více úrovní pod vámi a také se tu a tam objevte na vzdálených pracovištích.

-jk-

Zdroj: Leadership Now - web věnovaný široké škále aspektů leadershipu
Zobrazit přehled článků ze zdroje Leadership Now