Kde a proč studuji MBA

Lenka Bukalová, SONET, s.r.o.

Znáte to, všichni občas stojíme na křižovatce, která nás nutí bilancovat. Podívat se do minulosti, a možná, mít tu odvahu nahlídnout, nebo si jen představit budoucnost. Já na takové křižovatce stojím právě teď, a možná právě proto teď vzniká toto moje malé ohlédnutí a vizionářská predikce.

Ve svém životě jsem se doposud řídila podle citátu Marca Tullia Cicera, že „Praxe je nejlepší učitelka“.

Jsem dítě revoluce, kterému se v tom „nesprávném“ okamžiku otevřely možnosti, aniž by myslelo na budoucnost. Tyto možnosti mě proto „uvrhly“ ihned do praxe, kterou jsem mohla získat peníze a svobodu v rozhodování. K mému velkému štěstí jsem potkala osobnosti, které byly mým vzorem a posouvaly mě neustále dál.

Chtěla jsem se učit a poznávat nové věci, rozšiřovat si obzory. Do práce jsem vždy dávala maximum toho, co ve mně je, a navíc jsem se snažila překročit i malinko svůj stín. Jsem od přírody velmi hyperaktivní a houževnatý člověk, proto co zaměstnání, to jiný obor. Něco nového, jiného, výzva, ale bohužel, žádný čas na růst v oblasti vzdělávání. Když je člověk mladý, budoucnost vidí jinak. Jinak, než ji vidím právě teď. Vzdělávání bylo pro mě vždy okrajovou záležitostí. Vždyť praxe, to je nejlepší vizitka! Není tomu tak!

Za běhu z jedné i druhé strany pozoruji, jaký je v současné době obrovský vývoj, a to doslova všeho, včetně např. vzdělání. Nevím, jestli si mladí lidé této možnosti kvalitního vzdělání váží. A to nejen u nás, ale i v zahraničí. Ti šikovní mají možnosti si dokonce při studiu i přivydělat, a tím pádem se osamostatnit. Trh je připraven ocenit nadané a schopné a nabídnout jim možnosti růstu. Dnes se již nebavíme jen o České republice, o možnostech tady, bavíme se o možnostech, které nemají hranice. Globalizace. To je slovo, které to vše vystihuje.

No a co já? Při pohledu do budoucnosti jsem zjistila, že ani 10 let manažerské praxe mi neumožní získat práci mých snů. Proč? Nemám odpovídající vzdělání. Proto jsem začala hledat možnosti dalšího růstu ve vzdělávání. Mojí jednoznačnou volbou bylo studium MBA. Při tomto studiu mohu nejen uplatnit svoje dosavadní zkušenosti ale i rozšířit svoje manažerské dovednosti o nové oblasti. Jak jsem však zjistila, vybrat si správnou vzdělávací instituci není tak jednoduché. Využila jsem proto možnosti osobní návštěvy Podnikatelské fakulty VUT v Brně, kde mi tuto problematiku objasnili a já se na základě toho mohla rozhodnout.

Institucí, které tento typ vzdělávání poskytují, je široké spektrum, ale jen opravdu málo je kvalitních a uznávaných. Já osobně již mám vybráno, studium MBA na Podnikatelské fakultě VUT Brno. Jejich přístup, znalosti, erudovanost a přehled studentů, kteří toto studium již absolvovali, byly pro mě dostačujícím měřítkem při rozhodování.

Tento příspěvek bych ukončila jednou velkou pravdou od Henryho Forda: „Každý, kdo se přestane učit, je starý, ať je mu 20 nebo 80. Každý, kdo se stále učí, zůstává mladý. Je nejlepší v životě zůstat mladý.“

Podrobné informace o tomto studiu získáte na oficiální stránce www.us-mba.cz.

Články v sérii

Aktuální

Studium US-MBA na FP VUT v Brně mi rozšířilo obzor

Aktuální

Studium MBA na FP VUT v Brně mi pomohlo naplnit profesní cíle

Aktuální

Proč právě MBA studium na Fakultě podnikatelské VUT v Brně?

Aktuální

Unikátní forma studia na Fakultě podnikatelské VUT v Brně

Aktuální

Kde a proč studuji MBA