Káva a pracovní morálka: Měli by se manažeři přeškolit na baristy?

Ilustrační snímek

Napjaté rozpočty jsou realitou pro mnohá oddělení. Manažeři tak musí moudře volit způsob, jakým chtějí motivovat své podřízené. A zdá se, že i tak obyčejná věc jako káva nabízí překvapivě vysokou návratnost investice.

Zaměstnanci potvrzují, že se cítí mnohem více motivovaní k odvedení co nejlepší práce, když je jim v práci poskytnut nějaký benefit. Favoritem mnoha pracovníků se ukázala být káva, která je poskytována zdarma a je připravena z kvalitních zrn.

Malé výhody mají velké zásluhy

Web saleshq.monster.com si všiml, že podle nedávné ankety, na kterou odpovídali zaměstnaní Američané, je mezi mezi dobrou kávou a morálkou silný vztah.

Dr. Bob Nelson (autorita v oblasti motivace pracovníků, autor úspěšných knih a spoluzakladatel profesní asociace odborníků na odměňování Recognition Professionals International) potvrzuje tento vztah a zdůrazňuje, že jde o důležitý prvek uznání a odměny úsilí zaměstnanců. Dokonce i tak relativně malá věc se počítá. Kvalitní a čerstvá káva je podle Nelsona jedním z nejžádanějších benefitů.

Podle další ankety, kterou připravila společnost zabývající se výrobou kávovarů, dá celých 40 % zaměstnanců přednost bezplatné kávě nebo čaji každý den před každoročním firemním večírkem.

Není potřeba studovat odrůdy

Samozřejmě, že pro zaměstnavatele, kteří se rozhodnou spustit strategii dobré kávy na pracovišti, existuje mnoho firem, které pomohou s výběrem i instalací. Dokonce existuje i přístroj, který uvařenou kávu rovnou ochladí ledem. Takový energizující, osvěžující nápoj je především v horkých letních měsících určitě příjemným benefitem.

-jk-

Zdroj: Sales HQ - on-line komunita pro odborníky v oblasti prodeje
Zobrazit přehled článků ze zdroje Sales HQ