Jak využít zákon přitažlivosti pro lepší leadership

Ilustrační snímek

Známý spíkr a motivační guru Brian Tracy tvrdí, že na „zákon přitažlivosti" se můžeme vždy spolehnout. „Ve svém životě vždy přitahujete takové lidi, myšlenky a zdroje, které jsou v souladu s vaším převládajícím smýšlením.“

Jakákoliv pozitivní změna, která se odehraje uvnitř, se projeví i navenek. Vše se změní k lepšímu a život bude lépe vyvážený. Jediné skutečné limity, které nás omezují, jsou v naší mysli. A tyto limity můžeme změnit a posunout, tvrdí Brian Tracy na svém blogu briantracy.com. Zkrátka a dobře, jste to vy, kdo má vše ve svých rukou. Právě vy rozhodujete o každém aspektu svého života a osudu. A proto také jen na vás záleží, zda jako lídr uspějete, nebo selžete.

1. Dělat chyby je normální. Když jste v nové roli manažera, je normální, že se občas zapletete s nesprávnými lidmi nebo najmete pracovníky, kteří nejsou pro danou pozici vhodní. Všechno to je následek minimálních zkušeností s rozhodnutími, které nová pozice vyžaduje. Zásadní je neustále růst. Jedině tak získáte větší sebejistotu a vaše vůdčí schopnosti se zlepší.

2. Čtěte a vzdělávejte se. Své vůdčí schopnosti a kvality nejlépe rozvinete tehdy, když se budete neustále informovat o nejaktuálnějších postupech a doporučovaných řešeních. Samozřejmě můžete číst knihy z různých oblastí, protože inspiraci pro své vůdčí dovednosti můžete naleznout i mimo literaturu zaměřenou vyloženě na management.

3. Poslouchejte. Brian doporučuje poslech audio nahrávek s příběhy úspěšných lídrů a zkušenostmi, jak rozšiřovat podnikání.

4. Navštěvujte odborné akce. Pravidelně se účastněte obchodních seminářů a konferencí. Zaslechnete tam někdy i velice zajímavé myšlenky a nové nápady, které následně můžete využít ve své praxi.

5. Sdílejte a konzultujte své myšlenky s ostatními. Pak je uskutečněte. Využijte inspirativních myšlenek od úspěšných podnikatelů, protože je dost možné, že co se osvědčilo jim, osvědčí se i vám. A tím spíš, pokud jste aktivní v podobných odvětvích. Buďte aktivní a „zákon přitažlivosti" vám pomůže. Jediné, co musíte udělat, je nasměrovat své úsilí správným směrem.

-jk-

Zdroj: BrianTracy.com - blog předního světového odborníka na rozvoj lidského potenciálu a osobní efektivity
Zobrazit přehled článků ze zdroje BrianTracy.com