Jak připravit kolegy o duševní zdraví

Ilustrační snímek

V případě, že váháte nad tím, jak nejlépe rozzlobit své kolegy, nabízíme vám několik tipů. Hlasité osobní rozhovory po telefonu, pomluvy a nepořádek na pracovním stole jsou sázky na jistotu. Alespoň podle webu saleshq.monster.com, který doporučuje dokonce i sprosté vtipy. Ale stále ještě zbývá mnoho nepřeberných možností. Pojďme se podívat aspoň na ty nejúčinnější.

Následující text vám může otevřít oči. Možná jste se divili, proč jsou vaši spolupracovníci tak často otrávení a rozzlobení... Možná, že nakonec je to vaše zásluha.

1. Osobní rozhovory po telefonu

Žádný z vašich kolegů netouží po tom poslouchat novinky ohledně vašich nemocných ratolestí. A rozbroje mezi vámi a vašimi rodinnými příslušníky také moc nepotěší. Ani nemusí jít o nějaké ožehavé téma – cokoliv osobního, pokud se to rozebírá dostatečně dlouho, nakonec zabere. Otráven bude každý, kdo se stane nedobrovolným svědkem – nebo spíše posluchačem.

2. Nikdy nepracující pracovník

Vaši spolupracovníci si všimnou, když třetinu pracovní doby strávíte na kuřáckých pauzách. Stejně tak vidí, že odcházíte dříve. Žádná selektivní slepota v takovém případě neexistuje. Když vidí vaši prázdnou židli častěji než vás, mohou se jen dohadovat o tom, kde asi zrovna jste a co děláte. Někdo pak snadno může nabýt dojmu, že se moc nesnažíte - jinými slovy, že jste líní.

3. Nepořádek na pracovním stole

Špinavý hrnek, který byl ponechán svému osudu. Vedle něj hromady papírů a kancelářských potřeb. Nějaký zbytek jídla, který jste nedojedli a podobné relikty minulosti. Komu by to mělo vadit? Vadí to více lidem, než byste čekali. Když váš stůl přitahuje mouchy a pokud jste ušpinili, nebo dokonce ztratili několik důležitých dokumentů, vaše pověst profesionála zažije krušné časy.

4. Čas na trochu hudby

Ne každý má stejný hudební vkus jako vy. Proto ne každý bude nadšen, když se změníte v kancelářského diskžokeje. Čas od času, když je vhodná příležitost, to neuškodí, ale většina lidí dává přednost práci v klidném, tichém prostředí.

-jk-

Zdroj: Sales HQ - on-line komunita pro odborníky v oblasti prodeje
Zobrazit přehled článků ze zdroje Sales HQ