Jak být šťastný každý den

Ilustrační snímek

Už jen myšlenka na to, co hezkého a pozorného jste udělali pro ostatní, vám zlepší náladu. Když pomáháte ostatním, máte dobrý pocit i tehdy, když si na to vzpomenete. Po náročném pracovním dnu se budete cítit lépe také díky fyzickému cvičení. Po pouhých 20 minutách pohybu se budete cítit nabití energií a s vaší náladou to udělá divy. Také byste měli dostatečně spát, protože dobrý spánek zlepšuje vaši schopnost ustát negativní emoce. Budete vůči nim odolnější. Tady jsou další tipy na to, jak do vašeho života vpustit více radosti. Přinesl nám je web addicted2success.

1) Věnujte něco ze svých peněz a času ostatním

Mnoho studií ukazuje, že se cítíme lépe s tím, jak dáváme peníze ostatním. A když jim věnujeme i svůj čas, cítíme se méně ve stresu a také se přestáváme cítit tak osamělí. To je důvod proč se věnovat dobrovolnictví. Budete mít pocit, že jste lépe propojeni s okolním světem a s lidmi, kteří žijí kolem vás.

2) Za peníze si kupujte zážitky, ne věci

Naše kultura je zaměřená na vlastnictví a hromadění věcí. Na to, co máme a co nám patří, klademe příliš velký důraz. Sportovní auta, drahé kabelky, nejnovější technické vymoženosti, všechno, co prostě musíme mít, to nás nakonec začne unavovat a stresovat. Není třeba se honit za novým mobilním telefonem a notebookem. Zkuste si třeba radši koupit lístek do opery nebo našetřit na skutečně exotickou dovolenou. Třeba vás to obohatí víc.

3) Starejte se o své zdraví a pohodu

Vaše zdraví a fyzická kondice jsou pro pocit štěstí velmi důležité. Abyste se cítili lépe téměř ihned, stačí se dobře vyspat nebo si dobře zacvičit. Cvičení samo o sobě navíc spustí dávku endorfinů, díky kterým se budete cítit moc dobře.

4) Dělejte to, co milujete

Udělejte si seznam toho, co skutečně milujete, a každý den něco z tohoto seznamu udělejte.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success