Dejte prostor těm nejlepším

Ilustrační snímek

Manažeři jsou příliš často zavaleni každodenními problémy a nemají čas na vlastní nápady a jejich rozvoj. Musíte se proto osvobodit od zahlcujících aspektů své práce a převést určitou část zodpovědnosti na váš tým. Vyberte si lidi, kteří jsou spolehliví, nezávislí a dobří v tom, co dělají. Budou pak tvořit vaší „přední linii“. Vytvořit tuto přední linii ale není tak jednoduché, jak se může na první pohled zdát. Inspirujte se radami, které zveřejnil server Salesandmarketing.com.

1) Dopřejte nejlepším členům týmu volnost

Většina týmů se skládá z 10 procent těch, kteří podávají skvělé výsledky a 80 procent lidí, kteří je následují. Zbylých 10 procent týmu příliš nepřispívá. Do nejlepších členů vašeho týmu, tedy zmíněných deseti procent, se nebojte investovat a odstraňujte všechny překážky, které jim stojí v cestě. Je to efektivnější, než se zabývat deseti procenty členů, kteří nejsou příliš výkonní. Pokud těm nejlepším dáte možnost zazářit, časem se pro ostatní stanou jejich výsledky standardem.

2) Odstraňujte překážky

Svalovat na tým vaše každodenní problémy není řešení. Snažte se odstranit problémy, které brání v úspěchu nejenom vám, ale i celému vašemu týmu. Tým nemá být frustrovaný, ale motivovaný. Posilujte sebevědomí a důvěru lidí, které vedete. Věnujte tedy čas zjišťování problémů a jejich napravování. 

3) Setkávejte se každý den

Každý den se sejděte se svým týmem a shrňte, co se udělalo správně a sdělte vaše další očekávání. Rovněž tým by měl mít možnost sdělovat své názory, možná řešení nebo vylepšení. Pokud se bude celý váš tým aktivně podílet, odrazí se to v pocitu zodpovědnosti jeho členů a konečných výsledcích.

-ka-

Zdroj: Sales & Marketing Management - americký server pro obchodníky a marketéry
Zobrazit přehled článků ze zdroje Sales & Marketing Management