Co ohrožuje váš úspěch?

Ilustrační snímek

Nikdy si nezvykejte na to, že je v pořádku porušovat pravidla. Mnoho zločinů bílých límečků začíná právě tím, že se poruší nějaká nepodstatná pravidla. Jenže pak se to zhorší a porušení pravidel se začne stávat velkým problémem, jehož hranice se neustále posunují dál a dál. Další problém je neochota a ostych, když máte někoho požádat o pomoc, vnímání pomoci jako nutného zla. Pomoc vám přitom vám může ušetřit ohromné množství času. Podle webu addicted2success.com jsou právě porušování pravidel a neochota přijmout pomoc spolu s umíněností a nedostatkem kontroly nad emocemi nejčastější faktory, které limitují váš úspěch.

Nikdy si neřeknete o pomoc

Samozřejmě že nemáte rádi, když si musíte říct o pomoc. Vlastně nejspíš úplně nenávidíte. Máte pocit, že se od vás očekává, že vše zvládnete sami, že budete silní a nezávislí. To je přeci to, co vás pohání, že? Ve skutečnosti ale ona vznešená myšlenka, že nikdy nebudete potřebovat nikoho jiného, není příliš užitečná. Možná že podporuje váš osobní růst, někdy ale trochu té pomoci neuškodí.

Nemůžete zvládat všechno. Musíte umět delegovat, musíte umět říct si o informace a musíte se naučit rozdělovat zodpovědnost. Když budete své břímě sdílet s ostatními, vyhnete se vyhoření. Navíc bude o všechno postaráno mnohem lépe a vy tak budete moci zvýšit rozsah práce, kterou má vaše společnost nebo oddělení na starosti.

Jste tvrdohlaví

Úspěšní lidé bývají tvrdohlaví. Tvrdohlavost je tak trochu základní složkou podnikatelského ducha. Jenže to není jen o vytrvalosti, i tvrdohlavost má svá pro a proti. Možná, že kvůli ní zacházíte příliš daleko cestou, která se ukáže být slepá. Když jste totiž příliš tvrdohlaví, nedokážete otočit a přiznat, že existuje lepší způsob než ten váš. Přesně tohle je však dnes v byznysu potřeba. Musíte být aspoň do jisté míry flexibilní a reagovat na to, co se děje. Když se ukáže, že můžete jinde získat více, nebojte se změnit názor a vydat se cestou, kterou jste původně zavrhovali.

Příliš emocí

Nebuďte se svou firmou nebo oddělením emočně svázáni tak, aby by vás to omezovalo. A to ani tehdy, pokud jste byli u vzniku a díky své práci vše vybudovali. Ano, vášeň pro to, co děláte, je nezbytná, ale dávejte si pozor. Příliš intenzivní emoce mohou způsobit, že budete přijímat nelogická rozhodnutí a že nebudete mít vše pevně v rukou.

Co považujete za hlavní překážku svého úspěchu?

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success