Co dělat, když nemáte energii?

Ilustrační snímek

Pracovní stres zažívá čas od času každý, mnozí z nás dokonce dnes a denně. Většinou proti stresu bojujeme tím, že se snažíme analyzovat příčiny svých problémů a řešit je. To je samo o sobě také stresující. Zkusme proto na chvíli zapomenout, že jsme zodpovědní dospělí lidé a inspirujme se u dětí. Děti totiž reagují na stres okamžitě. Pokud máte své vlastní potomky, jistě to dobře znáte. Když jsou unavené, začnou si s něčím nervózně hrát. Cítí-li se pod tlakem, začnou si čmárat...

Server Entrepreneur.com nedávno shrnul zajímavé tipy, jak se během chvíle zbavit stresu a obnovit soustředění inspirované právě dětmi. Jaké to jsou?

Oloupejte pomeranč nebo banán

Loupání pomeranče vám pomůže soustředit mysl na jednoduchý a příjemný úkol. Můžete například zkusit oloupat jej tak, aby vám zůstala nepřerušená spirála kůry. Vnímejte také vůni a následně chuť. Vitamín C vám dodá novu energii. Nemáte-li pomeranč, dejte si banán. Banány zase obsahují draslík, který snižuje krevní tlak.

Dopřejte si masáž uší

Nechte svou hlavu mírně klesnout dolů a začněte masáž mnutím ušních lalůčků. Stačí, jedna minuta, kdy se budete plně soustředit na masáž a hned budete cítit více energie. Toto krátké cvičení na rozproudění krve můžete doplnit protažením prstů na rukou a nohou.

Zahrajte si s míčem z papíru

Zmuchlejte papír a zkuste se s ním trefovat do odpadkového koše. Až dosáhnete pěti úspěšných hodů, můžete pokračovat v práci. Při hře si snadno odpočinete a navíc budete mít dobrý pocit z vítězství.

Najděte si veselý šetřič obrazovky

Může to být obrázek či animace čehokoli, co vás pobaví. Můžete si také na stůl postavit nějakou veselou hračku nebo věc. Cílem je zasmát se, když se na ni podíváte.

Něco si načmárejte

Nemusíte kreslit žádný obraz. Jen se chvíli soustřeďte pouze na čmárání po papíru. Váš mozek potřebuje chvíli vypnout a zaměřit se na něco, v čem není třeba hledat smysl.

Koukejte do stěny

Zní to sice divně, ale funguje to. Vyberte si nějaký bod na stěně před sebou a po dobu jedné minuty se na něj upřeně dívejte. Uvolněte se a na nic nemyslete. I toto je způsob, jak si vyčisti hlavu.

Máte i vy nějaký minutový rituál, který vám pomůže uklidnit se a dobít energii?

-kk-

Zdroj: Entrepreneur.com - portál předního amerického časopisu pro podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Entrepreneur.com