Cítíte se v práci šťastně?

Ilustrační snímek

Stačí změnit několik maličkostí a budete se cítit tisíckrát lépe. Opravdu, jen nepatrné změny v tom, co každý den děláte, mohou vést k daleko větší spokojenosti v práci. Web inc.com shrnul v nedávném článku několik tipů týkajících se právě toho, jak se cítit v práci šťastněji. Každou z těchto rad je velmi snadné následovat. Nakonec se ukazuje, že to nejdůležitější jsou mezilidské vztahy a váš vlastní duševní postoj. 

1. Každé ráno si dopřejte minutu ticha

Každé ráno si najděte aspoň 60 vteřin ticha a klidu. Můžete si přečíst báseň nebo odříkat krátkou modlitbu, můžete přemítat o svém životě. Nechte svou mysl odpočívat – nevěřili byste, kolik energie vám taková chvilka klidu vlije do žil.

2. Vždy s úsměvem

Když se usmíváte, je to trochu jako kdybyste rozkázali svému vlastnímu mozku, že se má cítit šťastně. Proč? Protože vztah mezi vnějšími projevy emocí a procesy, které jim odpovídají uvnitř vašeho těla, je vztah vzájemný. Váš úsměv také přiměje k smát se i lidi kolem vás, protože úsměv je nakažlivý.

3. Užijte si své úspěchy

Když jste úspěšně dokončili projekt nebo nějaký dílčí úkol, zastavte se na chvilku a dopřejte si pocit úspěchu. Když si občas dopřejete takovou odměnu, je daleko méně pravděpodobné, že se budete cítit svou prací zavaleni. Stejně tak i když se naučíte něco nového (což se děje nejspíše téměř každý den), a zvlášť když jde o něco důležitého, oslavte to tichým: „Tohle jsem tedy zvládl dobře!“.

4. Nenechte se otrávit otravným chováním ostatních

Chovat se občas divně, to je lidem přirozené. Nenechte se takovými slabůstkami ostatních otrávit, radši se jimi bavte. Zachovejte si pozitivní přístup.

5. Poděkujte i tomu, kdo už to ani nečeká

Jistě, určitě už umíte poděkovat svým kolegům i zákazníkům. Ale všichni ti vrátní, prodavači a zaměstnanci call center si také zaslouží projev vděku. Jejich zaměstnání nejsou snadná a přitom je jejich úsilí málokdy oceněno.

-jk-

Zdroj: Inc.com - portál amerického magazínu Inc. pro začínajcí podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Inc.com