4 důvody, proč se zaměstnanci pracující z domova vyplatí

Ilustrační snímek

Zvažujete zaměstnat pracovníky, kteří budou pracovat z domova? Nebo chcete své současné pracovníky přesunout z kanceláře do domácnosti? Některé studie jasně ukazují, že zaměstnanci, kteří pracují z domova, mohou být ve výsledku efektivnějším řešením. Server Allbusiness.com popsal několik důvodů, proč se tito zaměstnanci vyplatí.

1) Pracovníci se cítí skvěle propojeni se svými kolegy

Vytvořit domácí kancelář není v dnešní době problém - stačí internetové připojení a počítač nebo notebook. Podle studie společnosti ConnectSolutions se 80 procent těchto pracovníků cítí skvěle propojeno se svými kolegy. Je to dáno hlavě propracovanými komunikačními technologiemi.

2) Pracovníci jsou produktivnější

Nedávný průzkum Global Workplace Analytics ukázal, že 53 procent zaměstnanců, kteří pracují z domova, nemělo problém  pracovat přesčas. Zatímco u pracovníků, kteří sedí v kanceláři, je to jen 28 procent.

Když někdo pracuje z domova, je vzdálen nejrůznějším rušivým vlivům, kteří se běžně objevují v kanceláři. Není žádán o schůzky ani neztrácí čas povídáním s kolegy. Doma se tak zaměstnanec může plně soustředit na zadaný úkol.

3) Zaměstnanci se zbaví stresu z dojíždění

Pokud váš zaměstnanec musí dojíždět z velké dálky, je to pro něj nepohodlné, což poté negativně ovlivní kvalitu jeho práce. Spokojený zaměstnanec bude více produktivní. Navíc díky vašemu rozhodnutí ušetří peníze za cestování.

4) Získáte přístup k široké škále talentovaných pracovníků

Jakmile se přestanete zaměřovat na zaměstnance, kteří bydlí v okolí vaší společnosti, otevře se vám velký prostor k hledání talentů. A talentovaní zaměstnanci samozřejmě posunou vaše podnikání dopředu.

-ka-

Zdroj: AllBusiness - americký server a komunita pro malé a střední podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje AllBusiness