Výrobci aut a budoucí roky (1/2): Je tu několik výzev

V automobilovém průmyslu je mnoho úžasných, nových technologií. Mobilní konektivita, pokročilé systémy asistence při řízení, monitoring údržby a mnoho dalších. Nicméně autonomní vozidla ještě neuvidíme celá léta.

Ilustrační snímek

Současná situace není špatná

Ceny ropy nejspíš zůstanou ještě nějakou dobu nízké. A technologie užívané uvnitř aut se postupně vyvinou v ještě sofistikovanější a zároveň také dostupnější. Tyto světlé vyhlídky tak podněcují automobilky k tomu, aby hodně investovaly. Vyvíjejí se nové funkce do aut, přičemž se klade důraz hlavně na bezpečnost a navigaci.

Zcela autonomních vozidel, které by se samy řídily během jakéhokoli provozu a počasí, se však ještě jen tak nedočkáme. Sice na ně už každý čeká, ale dost možná to potrvá ještě celá desetiletí.

Pro celé odvětví existuje několik výzev

Jen několik hráčů je připraveno na řadu výzev, které popsal článek na webu strategy-business.com. Dokonce tvrdí, že některé společnosti si tyto výzvy ještě ani otevřeně nepřipouštějí.

Než se autonomní vozidla stanou normou, budou zde ještě stále přísnější požadavky ohledně emisí. Výrobci aut také budou muset pronikat na nové trhy v geografickém slova smyslu. Zároveň budou muset vyvíjet nová vozidla, protože přepravní potřeby se vyvíjejí.

Výrobci aut mohou výrobu integrovat výrobu některých dílů, nebo ji naopak přesunout na dodavatele. Také se mohou rozhodnout, že se budou specializovat jen na určité typy aut.

-jk-

Zdroj: Strategy+Business - americký magazín o strategiích v podnikání
Zobrazit přehled článků ze zdroje Strategy+Business

Články v sérii

Aktuální

Výrobci aut a budoucí roky (1/2): Je tu několik výzev

Aktuální

Výrobci aut a budoucí roky (2/2): Všechno je drahé