Může hacker ochránit vaši společnost?

Ilustrační snímek

Zdá se vám spojení etiky a hackingu nemyslitelné? Přesto každá společnost v moderní době plné informačních technologií potřebuje znát strategii svého nepřítele před branami (a někdy i za nimi), aby dokázala odolat při útoku. Bezpečnost v IT oblasti se tak stává prioritou číslo jedna velké většiny organizací v Čechách i na Slovensku. Umíte odhalit nebezpečí včas?

Manažery IT oddělení často trápí existence „zadních vrátek“ do jejich firemních sítí a tím i možné ohrožení stability celého systému. Hrozba však nečíhá jen tam venku, jak by se mnozí mohli domnívat, ale může vás překvapit i uvnitř společnosti. Sami zaměstnanci mohou nevědomky způsobit rozsáhlé škody třeba přes vlastní nezabezpečený modem, který si do práce přinesli. Stačí se jen připojit a rázem vaší citlivé interní síti kralují hackeři. Co všechno se může firmě stát, jakmile se neoprávněná osoba dostane k jejím citlivým údajům? Jaká efektivní opatření je potřeba přijmout, aby mohli manažeři i vedení v noci klidně spát? Řešením je naučit odborníky na bezpečnost myslet a chovat se jako hacker, avšak zároveň zůstat věrní svému zaměstnavateli.

Etický hacking pomáhá nalézt skryté mezery v sítích dříve, než je odhalí a zneužije nesprávná osoba. Díky světově nejvyspělejšímu kurzu Certified Ethical Hacker v8 (CEH v8) se stanete certifikovaným IT odborníkem, který používá stejné vědomosti a nástroje jako nebezpeční hackeři. Školení CEH v8 s 20 různými oblastmi probíhá prakticky, tedy vlastním napadením systému! Odborníci na bezpečnost se naučí zvládat metodiku etického hackingu použitelnou pro penetrační testy a zlepšení bezpečnosti systémů. Absolventi kurzu kromě vědomostí získají i přístup k nejmodernějším hackerským nástrojům a obdrží mezinárodně uznávaný certifikát Certified Ethical Hacker (CEH), akreditovaný ANSI.

Populární kurz Certified Ethical Hacker v8 uvádějí v rámci programu CEH v8 European Regional Launch společně organizace EC-Council vzdělávající jednotlivce v různých oblastech zaměřených na e-business a informační bezpečnost a vzdělávací společnost New Horizons CS, která jako první autorizované tréningové centrum EC-Council nabízí nový unikátní kurz CEH v8 pro pokročilou IT serurity komunitu v České republice a na Slovensku. Jednotlivci, kteří získali EC-Council certifikát, pracují pro některé z největších společností po celém světě jako například americká armáda, FBI, Microsoft, IBM nebo OSN.

New Horizons je největší nezávislou vzdělávací společností nabízející certifikované IT vzdělávání ve více než 320 pobočkách v 70 zemích světa. V České republice a na Slovensku funguje pod názvem New Horizons CS a je strategickým vzdělávacím partnerem pro Microsoft, Cisco, VMware a CompTIA.

Pětidenní kurzy CEH v8 zaměřené na informační bezpečnost probíhají v Praze a Bratislavě v období 15. 6. – 31. 7. 2013. Možnost registrace na aktuální seminář v Praze konaný 15. - 19. 7. 2013 naleznete zde.

Více informací naleznete na www.newhorizons.sk, www.newhorizons.cz, nebo www.newhorizons.com nebo na www.eccouncil.org.