Jak poznat dobrého šéfa už na pohovoru

Pokud jste si dali novoroční předsevzetí, že si najdete novou práci a pilně se připravujete na přijímací pohovory, vězte, že přijímací pohovor není jen příležitostí pro zaměstnavatele, aby poznal vás, ale i vaší vlastní příležitostí, jak zhodnotit svého případného nového šéfa.

Ilustrační snímek

Jak tedy poznáte, že jste na správném místě? Server CBS News radí věnovat pozornost následujícím signálům:

1. Jste ve středu zájmu

Všímejte si, do jaké míry vás poslouchají a jak snadno se nechají vyrušit. Pokud vám někdo nedokáže věnovat plnou pozornost už při pohovoru, jak se k vám asi bude chovat, až vás přijme?

2. Pohovor probíhá v logickém sledu

Pokud máte pocit, že jednotlivé části pohovoru nedávají smysl a osoba, která sedí proto vám, se nedokáže rychle rozhodovat, pravděpodobně se nemýlíte.

3. Otevřeně se mluví o vašem předchůdci

Dobrý šéf vám sám či prostřednictvím náboráře řekne, proč odešel ten, kdo vykonával danou pozici před vámi.

4. Vidíte úsměvy a klid

Asi budete chtít spíše pracovat ro někoho, kdo se chová klidně a příjemně než pro někoho, kdo se nechá snadno vyvést z míry a chová se nervózně už při prvním setkání s vámi. Všímejte si také, zda se usmívají vaši potenciální kolegové, kteří jsou přítomni u pohovoru.

5. Vidíte zdvořilost

Všímejte si celkového prostředí kolem sebe.Nechali vás dlouho čekat na recepci, aniž by vám někdo podal základní informace? Vstal vedoucí vašeho pohovoru ze židle, aby vám podal ruku?

6. Slyšíte chválu na své potenciální kolegy

Pokud u pohovoru uslyšíte kritiku stávajících zaměstnanců, mějte se na pozoru. Pravděpodobně by s vámi nebylo zacházeno jinak.

7. Zajímají se o vaše dlouhodobé cíle

Zájem potenciálního šéfa o vaši budoucnost je dobrý signál, že by s vámi rád spolupracoval dlouhodobě. Na otázku, co plánujete v dalších pěti letech, byste proto měli být velmi dobře připraveni.

-kk-

Zdroj: CBS MoneyWatch - server americké mediální skupiny CBS věnovaný managementu a obchodu
Zobrazit přehled článků ze zdroje CBS MoneyWatch

Články v sérii

Aktuální

Jak poznat dobrého šéfa už na pohovoru

Aktuální

Jak poznat špatného šéfa už na pohovoru