Firemní intranet: Jak jej nejlépe použít pro váš byznys (1/2)

Blog s pravidelnými novinkami umístěný na intranetu umožňuje publikovat oznámení, diskutovat o nadcházejících změnách nebo popisovat klíčové procesy. Pro vaše zaměstnance je to velmi snadné – mohou si kdykoli zkontrolovat zásadní fakta. Další funkcí intranetu je, že na něm můžete skladovat dokumenty. Zaměstnanci si tak mohou kdykoli najít data, která potřebují. Abyste vyhledání aktuálních dokumentů usnadnili, měli byste důsledně a pravidelně odstraňovat dokumenty, které už nejsou relevantní.

Ilustrační snímek

Angažovaní zaměstnanci se chovají bezpečněji

Abyste zajistili, že počet pracovních úrazů bude minimální, musíte své zaměstnance udržet angažované. Použijte intranet, abyste jim připomínali, že vaše firma si na svých zaměstnancích a jejich bezpečnosti zakládá. A angažovaní zaměstnanci si více všímají důležitých změn ve firemní politice a postupech, tvrdí web business2community.com.

- Pravidelně publikujte upomínky opakující bezpečnostní postupy. Nečekejte na to, až své zaměstnance skutečně uvidíte porušovat bezpečnostní zásady.

- Používejte také obrázky a videa. Obzvláště pokud se ve vaší firmě pracuje s nebezpečnými materiály, slova nestačí. Přidejte k popisům i nějaké ty obrázky.

- Použijte dotazníky a ankety. Neomezujte se na opakování toho, co vaši zaměstnanci mají vědět. Pravidelně je testujte. Ankety a kvízy vám pomůžou zhodnotit, zda je potřeba další školení. Vždy můžete zorganizovat nové školení nebo poskytnout nové materiály, ať už jde o fyzickou bezpečnost nebo bezpečnost kybernetickou. A pokud jsou vaši zaměstnanci dobře informováni, alespoň víte, že vaše stávající procesy fungují.

Jak se váš byznys vyvíjí a roste, budete potřebovat nové zaměstnance. Zaměstnanci, kteří nejsou angažovaní, vás rozhodně svým příbuzným a známým nedoporučí. Když jsou však vaši zaměstnanci angažovaní, aktivně zapojení do dění ve vaší firmě a mají pocit, že se o ně staráte, mohou vám s náborem nových pracovníků hodně pomoci. Tuto příležitost probereme v příštím článku.

-jk-

Zdroj: business2community.com - online komunita pro manažery a podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje business2community.com

Články v sérii

Aktuální

Firemní intranet: Jak jej nejlépe použít pro váš byznys (1/2)

Aktuální

Firemní intranet: Jak jej nejlépe použít pro váš byznys (2/2)