Najděte člověka do svého týmu na sociálních sítích

Ilustrační snímek

Nábor na sociálních sítích je levný a zároveň může být velmi efektivní. To je proč byste se vy, jako manažer, který občas hledá nové zaměstnance, měli na sociální sítě podívat, tvrdí web bmmagazine.co.uk.

Spojte se s ostatními

Pro vaši osobní pověst je dobré být v kontaktu s ostatními. A je to dobré i pro váš tým nebo oddělení. Když jste propojeni s mnoha lidmi na sociálních sítích, v případě neobsazené pozice máte k dispozici mnoho potenciálních kandidátů, které můžete snadno oslovit. Některé sítě vám umožní importovat váš adresář e-mailových adres a díky tomu se snadno spojit s lidmi, se kterými jste již někdy komunikovali, nebo které jste již potkali. Také je dobré, když se na sociální síti propojíte se svými podřízenými. Když potřebujete najít někoho nového do svého týmu, jsou doporučení od stávajících zaměstnanců skvělé.

Buďte aktivní a zajímaví

I když už máte na sociálních sítích nějaké následovníky, je to celé k ničemu, pokud je nedokážete oslovit něčím zajímavým. Musíte mít zkrátka co říct. Je dobré sestavit si vlastní osobní redakční kalendář. Můžete ho dokonce sdílet se svými kontakty, aby věděli, jaká témata plánujete. Samozřejmě, že když se objeví nějaké horké téma, můžete se odchýlit, jinak je však dobré držet se plánu, abyste se nikdy neodmlčeli na dlouho.

Obsah je důležitý i pro vaši osobní pověst

Vaše příspěvky by měly být zajímavé a podněcovat čtenáře k reakci. Můžete sdílet i odkazy na firemní blog, novinky z oboru, nebo cokoli, co se těchto dvou oblastí nějak týká. Vždy ale dodržujte pravidla, jejichž dodržování pro oblast sociálních sítí vyžaduje vaše PR oddělení.

Hledáte nového zaměstnance? Spolupracujte s HR týmem

Je důležité, aby přechod ze sociální sítě do formuláře pro přihlášení do výběrového řízení na otevřenou pozici byl bezproblémový. Naštěstí pro tvorbu kariérních stránek existují nástroje. Proto se obraťte na své kolegy z HT, aby vám pomohli využít potenciál, který vaše publikum na sociálních sítích skýtá.

Více o náboru pomocí sociálních sítích čtěte v rubrice Sociální sítě.

-jk-

Zdroj: Business Matters - web předního britského časopisu pro malé a střední podniky
Zobrazit přehled článků ze zdroje Business Matters