Je libo videokonferenci?

Valná většina společností má větší výdaje za cestování, než by bylo skutečně zapotřebí. Jistě, existuje mnoho důvodů, proč se obchodními partnery či spolupracovníky setkávat tváří v tvář, ale virtuální video, webové a telekonference společně s on-line nástroji pro komunikaci mohou být dobrou alternativou. Kdy je tedy nezbytné setkat se s druhou stranou osobně?

Vždy když jednáte s novým klientem, přijímáte nové pracovníky, jste krůček od uzavření významného obchodu nebo jde o produkt vyžadující osobní prezentaci. také v případě, že vaše konkurence používá osobní setkání. Virtuální setkání sice nemusejí být tak zábavná, ale umožní vám často udělat stejnou práci za méně času a peněz. Kladem videokonferencí je možnost vizuálního kontaktu velkých skupin lidí. Cena se liší podle vybavení (stovky až tisíce dolarů) a také podle poskytovatele služeb.

Silnou stránku webových konferencí je skutečnost, že potřebujete pouze telefon, můžete používat prezentace, chybí však vizuální osobní kontakt. Telekonference používá sofistikované telefonické spojení mnoha hovorů do jedné konverzace, nelze však používat vizuální prezentace – potřebné dokumenty musí být faxovány nebo doručeny jinak. On-line nástroje jako chat nebo okamžité vzkazy nejsou sice příliš interaktivní, ale i ony mohou být někdy vhodným řešením.
Zdroj: bcentral - Portál společnosti Microsoft věnovaný malým podnikům
Zobrazit přehled článků ze zdroje bcentral