Resolutions for leaders for 2016

Vůdcovská předsevzetí pro rok 2016

Is your resolution to become a better leader and are you wondering where to start? You probably think you should learn some new skills and habits. Forbes.com, however, notes that this may not be enough for the positive change you want to achieve.

Imagine, for example, that you want to lose weight. You start climbing stairs every day. However, if you keep on having your lunch at a fast food restaurant, you probably won't lose weight. Instead, focus on getting rid of your bad habits. In the field of leadershipo, these usually include the following.

1. Don't see only the broader perspective

Every leader must have a long-term vision and lead others to achieve it. This means not only talking about the future, but also setting out the milestones, planning how to achieve them, and rewarding small successes on the way.

2. Stop avoiding delegation

Leaders believe in their teams and the abilities of each individual. They are not afraid to delegate tasks according to the interests and skills of their people. They don't prevent their people from working on other tasks voluntarily either.

3. Don't recognize only big wins

Behind every big success, there is a series of small successes you should recognize. Saying thank you makes a lot, so thank your people more frequently.

4. Get rid of your bad communication habits

Stop writing lengthy emails and start talking personally with your people more. Stop hiding information. Make it clear that you have your door open for anyone who wants to talk with you.

5. Stop thinking you are better than others

And stop showing it. Show your people you want to get to know them better so that you can work better together. Encourage an atmosphere of friendship and teamwork.

6. Stop hindering innovation

Tell your people clearly what projects they can work on to fully develop their creativity to come up with new solutions. Expect occasional errors and failures.

-kk-

    Vůdcovská předsevzetí pro rok 2016

    Dali jste si letos předsevzetí, že se stanete lepším lídrem a přemýšlíte, kde začít? Pravděpodobně si říkáte, že byste si měli osvojit určitou novou dovednost nebo návyk. Server Forbes.com však upozorňuje, že to nemusí být dostatečné pro pozitivní změnu, kterou chcete dosáhnout.

    Představte si například, že chcete zhubnout. Začnete proto každý den chodit do schodů. Pokud však zároveň nepřestanete chodit každý den na oběd do fast foodu, nejspíše nezhubnete. Raději se proto zaměřte na odstranění dosavadních špatných návyků. V oblasti leadershipu jsou to zejména ty následující.

    1. Nevnímejte jen širší perspektivu

    Lídr musí mít dlouhodobou vizi a vést k ní ostatní. Znamená to nejen mluvit o budoucnosti, ale také vytyčit dílčí cíle, naplánovat, jak jich dosáhnout, a odměňovat dílčí úspěchy.

    2. Přestaňte se vyhýbat delegování

    Lídr věří svému týmu a schopnostem každého jedince. Nebojí se delegovat úkoly podle zájmů a dovedností svých lidí a nebrání jim, pokud se o nějaký další úkol přihlásí dobrovolně.

    3. Neuznávejte jen velké úspěchy

    Za každým velkým úspěchem stojí série malých úspěchů, které byste také měli ocenit. Poděkování udělá hodně, proto děkujte častěji.

    4. Zbavte se špatných komunikačních návyků

    Přestaňte psát sáhodlouhé e-maily a začněte se svými lidmi mluvit osobněji. Nezatajujte informace. Dejte jasně najevo, že máte otevřené dveře pro každého, kdo s vámi chce mluvit.

    5. Přestaňte si myslet, že jste lepší než ostatní

    A přestaňte to dávat najevo. Ukažte svým lidem, že je chcete blíže poznat, abyste mohli lépe spolupracovat. Podporujte ducha přátelství a týmové práce.

    6. Přestaňte bránit inovacím

    Jasně říkejte svým lidem, v kterých projektech mohou naplno rozvinout svou kreativitu, aby našli nová řešení. Počítejte s občasnými chybami a neúspěchy.

    -kk-

    Zdroj: Forbes.com - prestižní americký časopis a web věnovaný obchodu
    Zobrazit přehled článků ze zdroje Forbes.com