Show your people that you care

Ukažte svým lidem, že vám na nich záleží

A leader who avoids personal connections with his employees is making a huge mistake. If you are looking for ways to build good personal relationships with your people, while maintaining your position of authority, we have brought you a summary of an interesting article recently published on Forbes.com. John Hall, who helps companies develop and present thought leadership, came up with a simple truth: "The trick is to simply show them you care." You can achieve this in the following ways.

1. Offer help not only with work-related but also personal issues. You can help, for example, if you know one of your people is looking, unsuccessfully, for a flat to rent.

2. Do not look down on them. Do not force your people to be your servants or luggage carriers on business trips. On the contrary, empathize with their problems and offer advice on how you dealt with a similar problems. Acknowledge  that you are not perfect either.

3. Be reasonably interested in their personal lives. Do not be intrusive, just show that you do not perceive your employees as servants or tools.

4. Recognize the importance of their life partners because they support each other. You should at least invite them to the company Christmas party.

5. Do not give preference to clients over employees. Be prepared to say good-bye to a client who treats your people badly. It is always better to have a good team member than an eternally dissatisfied client.

6. Be creative in rewarding your people. Offer benefits that will really improve their work or private life. It does not have to be something expensive.

7. Be as open and transparent as possible. Be straight with your people even about unpleasant situations.

8. Be available when they need you. Be careful not to send signals that you are always too busy and do not want to talk with anyone.

9. Realize how important the little things are such as thank-you e-mails, wishes for pleasant holidays and other personal messages.

10. Offer opportunities to gain new experiences. Pay attention to what your people are interested in and give them the opportunity to try it.

11. Always clearly explain your expectations and be careful to remain realistic.

-kk-

    Ukažte svým lidem, že vám na nich záleží

    Lídr, který se vyhýbá osobnímu spojení se zaměstnanci dělá velkou chybu. Pokud hledáte způsoby, jak si se svými lidmi vybudovat dobré osobní vztahy a zároveň si udržet pozici autority, přinášíme vám shrnutí zajímavého článku, který byl nedávno zveřejněn na serveru Forbes.com. John Hall, který pomáhá firmám rozvíjet a prezentovat jejich myšlenkové lídry, v něm přišel s jednoduchou, ale velmi pravdivou myšlenkou: „Trik je jednoduše v tom, ukázat, že vám na vašich lidech záleží.“ Dosáhnout toho můžete následujícími způsoby.

    1. Nabízejte pomoc nejen v pracovních, ale i osobních záležitostech. Můžete se nabídnout například, když uvidíte, že někdo z vašich lidí marně hledá podnájem apod.

    2. Nepovyšujte se. Nedělejte si z podřízených poslíčky nebo nosiče zavazadel na služebních cestách. Naopak vnímejte jejich problémy a poraďte jim, pokud máte s podobnými věcmi svou vlastní zkušenost. Ukažte, že ani vy nejste dokonalí.

    3. V rozumné míře se zajímejte se o jejich osobní život. Nebuďte dotěrní, pouze dávejte najevo, že své lidi nevnímáte jen jako pracovní nástroje.

    4. Projevujte uznání jejich životním partnerům, kteří jim vytvářejí zázemí. Minimálně je pozvěte na firemní vánoční večírek.

    5. Nedávejte přednost klientům před zaměstnanci. Buďte připraveni vzdát se klienta, který se k vašim lidem nechová dobře. Vždy je lepší mít dobrého člena týmu než věčně nespokojeného klienta.

    6. Buďte kreativní v odměňování svých lidí. Nabízejte benefity, které jim opravdu zpříjemní pracovní nebo soukromý život. Nemusí to být nic drahého.

    7. Buďte maximálně otevření a transparentní. Mluvte se svými lidmi na rovinu i o nepříjemných věcech.

    8. Buďte k dispozici, když vás budou potřebovat. Dávejte si pozor, abyste nevysílali signály, že jste příliš zaneprázdnění a nechcete s nikým mluvit.

    9. Uvědomte si, jak důležité jsou malé věci jako děkovný e-mail, přání příjemných svátků a další osobní sdělení.

    10. Nabízejte možnosti získat nové zkušenosti. Všímejte si, o co se vaši lidé zajímají a dejte jim příležitost si to vyzkoušet.

    11. Vždy jasně vysvětlete svá očekávání a dávejte si pozor, aby byla reálná.

    -kk-

    Zdroj: Forbes.com - prestižní americký časopis a web věnovaný obchodu
    Zobrazit přehled článků ze zdroje Forbes.com