Reveal business-minded innovators in your team

Odhalte podnikavé inovátory ve svém týmu

Successful organizations know how to identify high potential employees who can think both innovatively and entrepreneurially. They are helping them to develop their talents and promote them to higher positions. Crucial role in identifying such talents is played by managers. Steve Tobak, popular author of management tips on Inc.com, therefore, compiled a set of recommendations for managers to identify business-minded innovators. If you want to give such talents more space in your company, look for the following behavior.

Enthusiasm for the company and its products

Innovators are passionate for the product they are working on. They do everything to make it successful. They don't care that something cannot be done at the moment. They change deep-rooted practices so that is can be done. However, they need you to let them lead.

Ability to solve problems

Innovators have a special ability to identify customer needs even when their customers don't know the needs themselves. They can see problems and solve them immediately. They can also say even unpleasant things aloud, which you should appreciate.

Art to lead and persevere

Innovators who are natural leaders are literally priceless. When they talk about their ideas, others are fascinated. However, they don't end with speaking, they work on their ideas very hard work and they can be very persistent.

Are there such people in your team? Then start searching for ways to help them move up.

-kk-

    Odhalte podnikavé inovátory ve svém týmu

    Úspěšné organizace dokáží rozpoznat zaměstnance s vysokým potenciálem, kteří umějí uvažovat inovativně a zároveň podnikatelsky. Pomáhají jim rozvíjet jejich talenty a posouvají je do vyšších funkcí. Zásadní roli v identifikaci talentů hrají manažeři. Populární autor manažerských rad na serveru Inc.com Steve Tobak proto sestavil sadu doporučení pro manažery, jak poznat podnikatelsky uvažující inovátory. Chcete-li ve vaší firmě dát prostor takovým talentům, hledejte následující chování.

    Nadšení pro firmu a její produkty

    Inovátoři jsou zapálení pro produkt, na kterém pracují. Dělají vše pro to, aby byl úspěšný. Nezajímá je, že něco nejde. Mění zažité postupy, aby to šlo. Potřebují k tomu ale, abyste je nechali vést.

    Schopnost řešit problémy

    Inovátoři mají zvláštní schopnost odhalovat potřeby zákazníků, i když o nich sami zákazníci ještě nevědí. Vidí problémy a okamžitě je řeší. Umějí také říkat nahlas i nepříjemné věci a toho byste si měli vážit.

    Umění vést a vytrvat

    Inovátoři, kteří jsou přirozenými lídry, jsou doslova k nezaplacení. Když mluví o svých nápadech, dokáží strhnout ostatní. Nekončí však u mluvení, na svých nápadech velice tvrdě pracují a dokáží být velmi vytrvalí.

    Máte takové lidi ve svém týmu? Pak začněte intenzivně hledat cesty, jak jim pomoci nahoru.

    -kk-

    Zdroj: Inc.com - portál amerického magazínu Inc. pro začínajcí podnikatele
    Zobrazit přehled článků ze zdroje Inc.com