Brian Tracy: Personal qualities of a successful leader

Brian Tracy: Osobní vlastnosti úspěšného lídra

Have you ever wondered what makes some people great leaders? Why are others excited with their performance and willing to follow them? What are their qualities in comparison to others? Read the following specific factors affecting a leader’s character as described by the American speaker and consultant Brian Tracy on his blog.

Three values of successful leaders: High expectations, self-discipline and personal power

Leadership comes more from who you are inside than who you are outside. Successful men and women have always put their own expectations and values very high. Similarly, they also set their expectations towards others.

Another advantage is their ability of self-discipline. Capable people have a high degree of discipline and are able to tackle situations and problems with a cool head. Their working process is well-organized and has clearly defined priorities and goals. Additionally, they see things quite realistic and are honest both to themselves and to others.

The mentioned personal qualities of natural leaders attract support and recognition from others who will follow. People with such a charisma possess indomitable willpower and ability to keep on track in the way of achieving success. The more difficult it is, the more they focus on important tasks and the more they are committed to meet the stated objective. This is called personal power which deserves the respect of others.

What are the implications for you if you want to move forward on the path to become a better leader? Clarify your priorities clearly and without compromise and stand behind them. Learn self-discipline. When you say that you do something, do it now because you will not return to do it afterwards.

What are your personal qualities that you appreciate ?

-bn-

    Brian Tracy: Osobní vlastnosti úspěšného lídra

    Přemýšleli jste někdy nad tím, co dělá z některých lidí skvělé lídry? Proč jsou ostatní jejich výkony nadšeni a ochotni je následovat? Jaké jsou jejich kvality ve srovnání s ostatními? Následující konkrétní faktory ovlivňující jejich charakter popsal na svém blogu americký spíkr a poradce Brian Tracy.

    Tři hodnoty úspěšných lídrů: vysoká očekávání, sebekázeň a osobní síla

    Vůdčí schopnosti pramení mnohem více z toho, jací jste uvnitř, než jací jste navenek. Úspěšní muži a ženy mají vždy položena svá vlastní očekávání a hodnoty hodně vysoko. Stejně tak mají nastaveny i své představy vůči ostatním.

    Jinou z předností je jejich schopnost sebekázně. Schopní lidé disponují vysokou mírou disciplinovanosti a jsou schopni vzniklé situace a problémy řešit s chladnou hlavou. Jejich pracovní proces je organizovaný a má jasně stanovené priority a cíle. Navíc vidí věci zcela reálně a jsou upřímní k sobě i ostatním.

    Zmíněné osobní vlastnosti přirozených vůdců zároveň přirozeně přitahují podporu a uznání od ostatních, kteří jej budou následovat. Lidé s takovým charismatem disponují nezlomnou silou vůle a schopností vytrvat v cestě za dosažením úspěchu. Čím více jde do tuhého, tím více se soustředí na nutné úkoly a tím více jsou odhodláni stanovený cíl splnit. Tomu se říká síla osobnosti a zaslouží si respekt ostatních.

    Co z toho plyne pro vás, jestliže chcete postoupit vpřed na cestě stát se lepším lídrem? Ujasněte si zcela jasně a bez kompromisů, jaké jsou vaše priority, a stůjte si za nimi. A naučte se sebedisciplíně. Pokud řeknete, že něco uděláte, tak to také udělejte hned a neodkládejte úkol nebo se k němu už nevrátíte.

    Jaké jsou vaše osobní vlastnosti, kterých si na sobě ceníte?

    -bn-

    Zdroj: BrianTracy.com - blog předního světového odborníka na rozvoj lidského potenciálu a osobní efektivity
    Zobrazit přehled článků ze zdroje BrianTracy.com