Even world-class individuals can't outweigh a team

Ani ti nejlepší jedinci nepřeváží kvalitní tým

What guarantees success? It is not a few outstanding talented people, but a team full of people with excellent skill levels who are able to perform well under pressure. You should never rely on only two or three highly talented individual who are paid excessive salaries. In the recent championship, the soccer teams from England, Brazil, Spain and Italy didn’t do very well.

They had depended on a few highly talented individuals, who are paid millions of dollars, but these countries were not able to progress to the final stages and record a win. On the other hand, the teams from Germany and the USA consisted of players with a high standard of core skills. And these teams were able to beat their opponents  because of this particular quality. According to an article on the leadingeffectively.com website, this is where sports and business are analogical.

A few extremely gifted players – or employers – certainly do sometimes have an impact, but a group of very skilled people can deliver great results every time.

Spending too much on too few

Are you spending a disproportionate percentage of available resources on a relatively small number of your employees? It is possible that you would be better off by dividing the same amount of your time and money among a larger group of people. This could result in higher levels of core skills among all your staff and  may produce better results. Well, of course ideally you need to do both, invest in your regular staff and give  something extra to exceptional talent. But what about the expected gains from the investments you are making into the latter group – are you sure they are not overrated?

-jk-

    Ani ti nejlepší jedinci nepřeváží kvalitní tým

    Co vám může zaručit úspěch? Není to hrstka nebetyčných talentů, ale spíše tým lidí, kteří mají každý nadprůměrné dovednosti a dokáží fungovat i pod tlakem. Nikdy byste se neměli spoléhat na dvě nebo tři vysoce nadané a také nadprůměrně placené hvězdy. Přesně jako ve fotbale – týmy Anglie, Brazílie, Španělska a Itálie si během šampionátu moc dobře nevedly.

    Spoléhaly se na velmi talentované jedince, kteří jsou placeni miliony dolarů, ale ani s jejich pomocí se tyto země nedokázaly probojovat na nejvyšší příčky. V jejich případě se žádný velký úspěch nekonal. Na druhé straně byly týmy Německa a USA, které se skládaly z hráčů se solidními výkony. A právě tyto týmy, ačkoliv bez těch největších hvězd, dokázaly porazit své soupeře právě díky stabilnímu výkonu. Podle článku na webu leadingeffectively.com, jsou právě v tomto ohledu je na tom byznys a sport podobně.

    Přítomnost několika extrémně nadaných sportovců – nebo zaměstnanců – zcela určitě někdy může mít příznivý dopad na výsledky. Skupina dobrých pracovníků však bude mít skvělé výsledky konstantně. 

    Neutrácíte příliš moc za pouhých několik pracovníků?

    Nevynakládáte přehnaně velkou procentuální část svých zdrojů na podporu a rozvoj několika nejtalentovanějších jedinců? Je dost možné, že by na tom celá vaše společnost byla lépe, kdybyste stejnou částku rozdělil mezi větší skupinu zaměstnanců. Váš personál by pak mohl tréninkem vypilovat své klíčové dovednosti a schopnosti, což by vedlo k lepším výsledkům. Ano, ideální je investovat do obojího – do běžných zaměstnanců i do těch mimořádně nadaných. Když se však zamyslíte nad tím, co očekáváte od té druhé, menší skupiny... nejsou vaše očekávání trochu nadnesená?

    -jk-

    Zdroj: CCL Blog - oficiální blog instituce Center for Creative Leadership (CCL®)
    Zobrazit přehled článků ze zdroje CCL Blog